Care este problema cu făina de pește?
Care este problema cu făina de pește?
Producția și utilizarea pe scară largă a făinii de pește sunt controversate. Piața profitabilă a făinii de pește ca hrană încurajează pescuitul corporativ să nu-și limiteze randamentele de captură accidentală (din care se face făina de pește) și astfel duce la epuizarea ecosistemelor, daune mediului și colapsul pescuitului local.
Care sunt dezavantajele făinii de pește?
În făina de pește de proastă calitate s-a constatat prezența impurităților, făină din carne de alte animale, azot din uree, trimite etc. O făină de pește are un miros puternic și specific care se transmite laptelui, ouălor și cărnii. La urma urmei, prețul făinii de pește este prea mare.
De ce făina de pește nu este durabilă?
Furajele pentru acvacultură pot conține, de asemenea, ingrediente de soia și porumb de la fermele industriale de pe terenuri care generează cantități mari de poluare a apei. Peștii nu pot digera pe deplin aceste ingrediente, așa că ajung în apele reziduale de acvacultură
Făina de pește este bună pentru pește?
Făina de pește este folosită în hrana animalelor deoarece are o concentrație ridicată de proteine și este, de asemenea, o sursă bună de calciu, fosfor și alte minerale. Făina de pește este deosebit de populară în hrana pentru acvacultură datorită conținutului ridicat de proteine și echilibrului excelent de aminoacizi pentru animalele acvatice.
Din ce este făcută făina de pește?
Făina de pește este de obicei făcută din pește de gunoi măcinat și osos și pește furajer - cum ar fi hamșa, menhaden sau hering - pentru care nimeni nu strigă, oricum.
Care este diferența dintre pește și făină de pește?
Făina de pește obținută în principal din organe filetate are, de obicei, un conținut ușor de proteine și un conținut de minerale mai mare decât făina din pește întreg, dar o proporție mare de pește întreg mic în materia primă poate avea același efect.
De ce este nesustenabilă făina de pește?
Pe lângă impactul negativ asupra securității alimentare și a mediului marin, practica conduce la pescuitul excesiv, pescuitul ilegal și încălcările drepturilor omului în operațiunile de pescuit sălbatic. .
De ce piscicultura nu este durabilă?
Peste 50% din uleiul de pește din lume este folosit în hrana pentru somonul de crescătorie. Acesta este unul dintre motivele pentru care piscicultura are reputația de a fi nesustenabilă. ... Peștii înghesuiți în plase sau țarcuri sunt mai sensibili la stres, ceea ce poate favoriza boli și paraziți care se pot răspândi apoi la speciile sălbatice
Cum vor fi sustenabile ingredientele pentru hrana peștilor?
Cele mai durabile ingrediente pentru furaje sunt cele care provin din deșeuri, așa cum este cazul furajelor pentru insecte. Acesta este un exemplu de producție alimentară „circulară”. Cu toate acestea, dacă puterea naturii poate fi valorificată, se poate obține un alt tip de acvacultură circulară
Sunt fermele piscicole o sursă de hrană durabilă?
Peștele și crustaceele sunt deja printre cele mai ecologice surse de proteine animale, spune Waite pentru The Salt. Ei nu emit nicăieri aproape de cantitatea de gaze cu efect de seră pe care o fac vacile, iar majoritatea peștilor de crescătorie transformă furajele în carne comestibilă foarte eficient.