Ce este programul de educație preșcolară MEB 2013?

Ce este programul de educație preșcolară MEB 2013?

Programul de educație preșcolară MEB (2013) actualizat este un program de dezvoltare și se bazează pe sprijinirea tuturor ariilor de dezvoltare ale copilului (cognitiv, limbaj, social și emoțional, motric) și a abilităților de autoîngrijire.

Care este filosofia programului de educație preșcolară MEB 2013?

Programul de educație preșcolară MEB 2013 și caracteristicile sale generale

sunt centrate, flexibile, echilibrate și bazate pe joc. Dezvoltarea învățării și a creativității prin descoperire este o prioritate. Încurajează utilizarea experiențelor de viață de zi cu zi și a oportunităților de mediu apropiat în scopuri educaționale. Temele/subiectele sunt mijloace, nu scopuri.

În ce constă Programul de învățământ preșcolar 2013?

Activitățile recomandate a fi implementate în Programul de educație preșcolară MEB ( 2013 ) sunt enumerate ca turcă, artă, dramă, muzică, mișcare, jocuri, știință, matematică, pregătire pentru alfabetizare și excursii. Activitatea de mișcare, una dintre aceste activități, nu este inclusă în programul MEB (2006) și a fost adăugată la programul MEB (2013).

Ce înseamnă programul de educație preșcolară?

Program de educație preșcolară; Este un program menit să dezvolte abilități lingvistice, cognitive, psihomotorii, social-emoționale și de autoîngrijire, asigurându-se că anumite nevoi ale copilului sunt îndeplinite de către profesori pregătiți în joc și în utilizarea instrumentelor educaționale.

MEB Ce este educația preșcolară?

Pentru a asigura dezvoltarea fizică, psihică și emoțională a copiilor și pentru a dobândi obiceiuri bune, pentru a-i pregăti pentru școala primară, pentru a crea un mediu comun de creștere pentru copiii din medii nefavorabile și din familii, Să se asigure că copiii vorbesc limba turcă corect și frumos.

Care sunt principalele caracteristici ale programului preșcolar 2013?

Caracteristicile de bază ale Programelor de Învățământ Preșcolar sunt explicate mai jos și sunt prezentate definițiile acestora în programul 2013.
  • Centrat pe copil. ...
  • Este flexibil. ...
  • Este bazat pe joc. ...
  • Dezvoltarea creativității este în prim plan. ...
  • Încurajează utilizarea oportunităților de mediu apropiat și a experiențelor de viață de zi cu zi în scopuri educaționale.

Ce este un program de educație preșcolară?

Programul de educație preșcolară își propune să se asigure că copiii care frecventează instituțiile de învățământ preșcolar cresc sănătoși, își maximizează dezvoltarea motrică, social-emoțională, lingvistică și cognitivă, dobândesc abilități de autoîngrijire și sunt pregătiți pentru învățământul primar prin experiențe bogate de învățare.

Conform MEB 2013, în ce dimensiuni se face evaluarea în programul de învățământ preșcolar?

În cadrul acestui program, evaluarea a fost tratată din diferite aspecte precum observarea dezvoltării copilului în toate domeniile de dezvoltare atât în ​​detaliu cât și holistic, raportarea rezultatelor observației, evaluarea tuturor aspectelor planurilor întocmite și implementate și autoevaluarea profesorului ( MEB, 2013...

Care este definiția educației preșcolare?

Învățământul preșcolar poate fi definit ca procesul educațional care oferă oportunități de întărire cu diverși stimuli potriviți acestei grupe de vârstă și nivel de dezvoltare în anii de la naștere până la începutul școlii primare și direcționează dezvoltarea pozitiv și în cel mai bun mod (Oğuzkan și Oral, 1997).

Unde este mai întâi educația preșcolară?

Unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi a Consiliului al XIV-lea pentru Educație Națională a fost învățământul preșcolar.

Ce este perioada preșcolară?

Perioada preșcolară este perioada în care dezvoltarea creierului și rata de stabilire a conexiunilor sinaptice sunt experimentate cel mai intens și mai rapid. Dezvoltarea creierului oferă o bază solidă pentru dezvoltarea cognitivă, a limbajului, motrică, socială și emoțională a copilului. ... În acest context, mediul afectează profund dezvoltarea și motivația copilului de a învăța.

Ce se învață la grădiniță?

COPII ÎN GRĂDINIŢĂ ŞI ÎNVĂŢĂMÂNT DE GRĂDINIŢĂ;
  • Se obișnuiește să fie separat de părinți, își dezvoltă încrederea în sine cu un sentiment de independență,
  • El învață să-și facă propriul lucru; se obișnuiește să mănânce și să se îmbrace,
  • Abilitățile motorii fine se dezvoltă cu activități fizice, cum ar fi folosirea creionului, tăierea, lipirea, pictura,