De ce ar trebui Muzeul Britanic să returneze sculpturile din Partenon?

De ce ar trebui Muzeul Britanic să returneze sculpturile din Partenon?

Poate cel mai pasionat argument pentru revenirea sculpturilor din Partenon este că piesele reprezintă o parte vitală și centrală a moștenirii culturale grecești. Că sunt cea mai proeminentă și simbolică legătură pe care Atena modernă și atenienii moderni o au cu măreția strămoșilor lor străvechi.

De ce ar trebui Muzeul Britanic să returneze sculpturile din Partenon?

De ce Muzeul Britanic ar trebui să păstreze Marmura Partenonului?

British Museum susține că sculpturile din colecția lor ar trebui să rămână la Londra, deoarece nu există unde să le adăpostească în Grecia și că autoritățile elene nu pot avea grijă de ele.

De ce British Museum nu returnează sculpturile din Partenon?

Lucrările de întreținere la Muzeul Britanic și pandemia au împiedicat ca marmurele din Partenon să fie văzute public timp de aproape un an. Muzeul Acropolei, care a fost construit special pentru a adăposti sculpturile clasice de la poalele monumentului din Atena, a fost redeschis în Ma

De ce British Museum nu returnează sculpturile din Partenon?

Mergele din Partenon ar trebui să returneze Grecia?

Un fost ministru al Culturii din Regatul Unit spune că Marmura Partenonului ar trebui să fie returnată Greciei, alimentând dezbaterea de lungă durată cu privire la reunificarea lucrărilor din secolul al V-lea care au fost găzduite la British Museum încă de la începutul secolului al XIX-lea. ... Cred că aș sprijini întoarcerea bilelor [Parthenonului] nr

De ce au britanicii atât de multe dintre sculpturile din Partenon?

Timp de aproape două secole, sculpturile au fost găzduite în Muzeul Britanic ca piesa centrală a galeriilor sale grecești. Muzeul susţine că achiziţia lor a fost un act legal de conservare . Criticii din spatele unui impuls din ce în ce mai mare pentru repatrierea lor consideră sculpturile emblematice ale imperialismului britanic

De ce au britanicii atât de multe dintre sculpturile din Partenon?

De ce ar trebui să păstrăm Marblele Elgin?

Găzduite în Muzeul Britanic, bilele servesc unui public mult mai mare în Londra decât ar fi dacă ar fi trimise înapoi la Atena. ... În timp ce îndepărtarea marmurelor ar fi putut contribui în mare măsură la moștenirea culturală a Marii Britanii, se argumentează că acest lucru nu a lipsit Grecia de moștenirea sa culturală.

De ce British Museum are marmura Elgin?

În 1816, Parlamentul a creat o comisie pentru a evalua oferta lui Elgin, care a stabilit un preț pentru bilele la 35.000 de lire sterline. Vânzarea a fost aprobată cu o marjă de două voturi. În 1832, marmurele au fost mutate în Camera Elgin din Muzeul Britanic - în același an în care Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman.

Ce face Muzeul Britanic cu bilele?

În urma unei dezbateri publice în Parlament și a exonerării sale ulterioare a lui Elgin, el a vândut Marblele guvernului britanic în 1816. Acestea au fost apoi trecute în tutela Muzeului Britanic, unde sunt acum expuse în Duveen Gallery special construită.

De ce britanicii nu vor returna marmura Elgin?

Lucrările de întreținere la Muzeul Britanic și pandemia au împiedicat ca marmurele din Partenon să fie vizualizate public timp de aproape un an. Muzeul Acropolei, care a fost construit special pentru a adăposti sculpturile clasice de la poalele monumentului din Atena, a fost redeschis în Ma

Care este controversa cu privire la Muzeul Britanic și Partenonul?

Marmura Elgin a fost controversată de peste 200 de ani, Muzeul Acropolei din Atena – care găzduiește sculpturile rămase – păstrând un spațiu gol pentru ele printre expozițiile sale actuale. Grecia consideră că marbrele de Elgin au fost furate și a cerut frecvent să fie returnate

De ce marmura de Elgin nu ar trebui returnată în Grecia?

Grecia, fundația civilizației occidentale, membră a Uniunii Europene, este unul dintre noi, nu unul dintre ei.” Cu alte cuvinte, returnarea Marblelor Elgin de astăzi nu ar face decât să întărească principiul colonial conform căruia muzeele sunt locuri în care puterile „occidentale” prezintă comorile culturale ale „sudului global”. Și acel principiu.

De ce vrea Grecia să le fie returnate marmurele din Partenon?

În 1941, în timpul celui de-al doilea război mondial, Ministerul de Externe britanic a considerat în mod activ întoarcerea marmurilor din Partenon ca un gest de sprijin pentru naționalismul grec, pe măsură ce și când războiul ar trebui să devină.

Marmurele din Partenon vor fi returnate Greciei?

Fragmentul, din piatra VI de pe friza de est a Partenonului, poate fi văzut în prezent la Museo Archeologico Antonio Salinas din Palermo, Sicilia. În condițiile dictate de legislația italiană, piesa va călători înapoi în Grecia cu un împrumut de patru ani, cu intenția de a se prelungi pentru încă patru ani.

Ar trebui să fie returnate Marmura Elgin în Grecia De ce sau de ce nu?

Grecia, fundația civilizației occidentale, membră a Uniunii Europene, este unul dintre noi, nu unul dintre ei.” Cu alte cuvinte, returnarea Marmurilor Elgin de astăzi nu ar face decât să întărească principiul colonial conform căruia muzeele sunt locuri în care puterile „occidentale” prezintă comorile culturale ale „sudului global”. Și acel principiu.

De ce multe dintre sculpturile din Partenon se găsesc astăzi la British Museum din Londra, Anglia?

Poziția Muzeului Britanic

Sculpturile Parthenon sunt o parte integrantă a acestei povești și un element vital în această colecție mondială interconectată, în special în modul în care transmit influențele dintre culturile egipteana, persană, greacă și romană.

Cum au obținut britanicii Marmura Partenonului?

Marmurele au fost duse din Grecia în Malta, apoi un protectorat britanic, unde au rămas câțiva ani până când au fost transportate în Marea Britanie. Săpătura și îndepărtarea au fost finalizate în 1812 la un cost personal pentru Elgin de 74.240 lire sterline (echivalentul a 4.700.000 lire sterline în 2019 lire sterline).

De ce Marea Britanie are marmura Elgin?

O sculptură din Marmurele Elgin i s-a permis să părăsească Regatul Unit pentru prima dată de când Lordul Elgin a apărut în Grecia la începutul anului 1800 și le-a scos din Partenon și expediat în Marea Britanie. ... Campanierii greci susțin că turcii erau o forță străină care acționa împotriva voinței oamenilor pe care îi invadaseră.