De ce fermierii plantează culturi de acoperire?
De ce fermierii plantează culturi de acoperire?
Producătorii ar trebui să exploreze beneficiile plantării unei culturi de acoperire care are potențialul de a capta nutrienții aplicați, de a fixa azotul, de a construi materie organică, de a controla buruienile, de a controla eroziunea și de a îmbunătăți calitatea solului în restul sezonului. Culturile de acoperire pot crea un potențial de producție considerabil pentru următoarele culturi.
De ce cresc fermierii acoperire?
Ei sunt plantați în câmpuri care altfel ar fi goale - între sezoanele de creștere, de exemplu - pentru a proteja solul de eroziune și pierderea de nutrienți. Culturile de acoperire ajută, de asemenea, la sufocarea buruienilor, la combaterea dăunătorilor și a bolilor, la creșterea disponibilității apei și la creșterea biodiversității în fermă.
Ce sunt culturile de acoperire și de ce le folosesc fermierii?
O cultură de acoperire este o plantă care este folosită în principal pentru a încetini eroziunea, pentru a îmbunătăți sănătatea solului, pentru a spori disponibilitatea apei, pentru a sufoca buruienile, pentru a ajuta la controlul dăunătorilor și a bolilor, pentru a crește biodiversitatea și pentru a aduce o serie de alte beneficii fermei dumneavoastră.
Care sunt cele trei beneficii ale culturilor de acoperire?
Beneficiile culturilor de acoperire
- Reduceți nevoia de erbicide și alte pesticide.
- Îmbunătățiți recoltele prin îmbunătățirea sănătății solului.
- Preveniți eroziunea solului.
- Păstrează umiditatea solului.
- Protejați calitatea apei.
- Ajutați la protejarea sănătății personale.
De ce fermierii nu folosesc culturi de acoperire?
Un dezavantaj al culturii de acoperire pentru fermierii comerciali este costul. Recolta trebuie să fie plantată într-un moment în care forța de muncă și timpul sunt limitate. De asemenea, există și costul suplimentar de plantare a culturii de acoperire și apoi de a o cultiva înapoi, ceea ce înseamnă mai multă muncă. ... Ocazional, culturile de acoperire cresc dăunătorii și bolile insectelor.
De ce cresc fermierii culturi de acoperire?
Culturile de acoperire ajută la prevenirea eroziunii solului, reglează umiditatea, atrag polenizatorii, ajută la gestionarea buruienilor și dăunătorilor, servesc drept mulci și sursă de gunoi verde și materie organică și sunt folosite pentru pășunat sau furaje. În funcție de tipurile de culturi de acoperire, acestea adaugă sau preiau azot
De ce fermierii nu folosesc culturi de acoperire?
Un dezavantaj al culturii de acoperire pentru fermierii comerciali este costul. Recolta trebuie să fie plantată într-un moment în care forța de muncă și timpul sunt limitate. De asemenea, există și costul suplimentar de plantare a culturii de acoperire și apoi de a o cultiva înapoi, ceea ce înseamnă mai multă muncă. ... Ocazional, culturile de acoperire cresc insectele dăunătoare și bolile
Ce sunt culturile de acoperire în agricultură?
O cultură de acoperire este definită ca o cultură cu creștere apropiată care oferă protecție a solului, protecție a însămânțării și îmbunătățirea solului între perioadele de producție normală a culturilor (Soil Science Society of America, 2008).
Folosesc toți fermierii culturi de acoperire?
Rezultatele sondajului din acest an includ perspective de la 1.172 de fermieri care reprezintă toate cele 50 de state. Nouăzeci și trei la sută dintre respondenți au raportat că au folosit culturi de acoperire înainte, cu 11,5 la sută trecând de la acri fără cultură de acoperire la unele între 2015 și 201.
Care sunt beneficiile culturii de acoperire?
O cultură de acoperire va crește calitatea solului prin îmbunătățirea proprietăților biologice, chimice și fizice ale solului. Ca „cultură-capcană”, o cultură de acoperire va stoca nutrienți din gunoi de grajd, azot organic mineralizat sau îngrășăminte subutilizate până când cultura din anii următori le poate utiliza, reducând scurgerea nutrienților și levigarea.
Ce sunt 3 culturi de acoperire?
Culturile de iarbă utilizate în mod obișnuit includ cerealele anuale (secara, grâul, triticale, ovăzul de orz), ierburile furajere anuale sau perene, cum ar fi raigrasul și ierburile de sezon cald, cum ar fi sorgul-sudangrass.
Care sunt avantajele și dezavantajele culturilor de acoperire?
Tabelul 1. Avantajele și dezavantajele utilizării culturilor de acoperire. | |
---|---|
Avantaje | Dezavantaje |
Creșterea infiltrațiilor de apă | Costuri suplimentare (plantare și ucidere) |
Creșterea carbonului organic din sol | Reducerea sau creșterea efectelor umidității solului în funcție de vreme sau de management |